Karlsson & Wiktorsson | Diskriminering och arbetsmiljö
21853
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21853,ajax_updown,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Diskriminering och arbetsmiljö

Få tips och information om hur du kan använda de nya reglerna i diskrimineringslagen och för social och organisatorisk arbetsmiljö, för att stärka ledarskap och organisation. Vi på Karlsson & Wiktorsson hjälper dig också hålla koll på vad du behöver veta för att förebygga och hantera kränkningar såsom sexuella trakasserier.

Arbetsgivare ska bedriva ett förebyggande arbete utifrån samtliga diskrimineringsgrunder och arbeta enligt en särskild process snarare än att ”bara” ha en jämställdhets-/likabehandlingsplan. Dessutom finns regler för organisatorisk och social arbetsmiljö som reglerar kunskapskrav, mål, arbetsbelastning, arbetstid och kränkande särbehandling.

Äntligen finns ett regelverk för det moderna arbetslivets utmaningar. Men det är en del att hålla koll på. För den som inte tar ett strategiskt grepp med effektiva arbetssätt så kan det bli kostsamt extraarbete. Den här snabbkursen tar sin utgångspunkt i hur du kan använda de nya reglerna för att bygga en starkare organisation. Vi går igenom regelverket för att sätta en gemensam kunskapsnivå (och redan där har vi börjat arbeta enligt reglerna!), vi går igenom samordningsvinster och sätt att integrera olika arbetsprocesser med varandra och tittar på konkreta tips och verktyg.

Föreläsning 1-3 timmar med interaktiva delar.

Kontakta oss på info@karlssonwiktorsson.se eller 08-508 805 50!

Sofia Karlsson och Pär Viktorsson Harrby är organisationskonsulter och utbildare med över 30 års erfarenhet från över 300 olika verksamheter. Båda har erfarenhet från chefspositioner och av att utbilda i och utveckla normkritiskt likabehandlingsarbete.