Karlsson & Wiktorsson | Snabbkurs: Chefen, diskriminering och arbetsmiljö
21853
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21853,ajax_updown,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Snabbkurs:
”Bättre chef med diskrimineringslagen arbetsmiljöregler”

Få tips och information om hur du som chef kan använda de nya reglerna i diskrimineringslagen och för social och organisatorisk arbetsmiljö, för att stärka ditt ledarskap och din organisation. Vi på Karlsson & Wiktorsson hjälper dig också hålla koll på vad du behöver veta för att förebygga och hantera kränkningar såsom sexuella trakasserier.

Från och med 1 januari 2017 gäller nya bestämmelser om aktiva åtgärder i diskrimineringslagen. Bland annat ska arbetsgivare bedriva ett förebyggande arbete utifrån samtliga diskrimineringsgrunder och arbeta enligt en särskild process snarare än att ”bara” ha en jämställdhets-/likabehandlingsplan. För arbetsgivare sammanfaller förändringarna med nya föreskrifter för organisatorisk och social arbetsmiljö som började gälla 31 mars 2016. De reglerar kunskapskrav, mål, arbetsbelastning, arbetstid och kränkande särbehandling.

Äntligen finns ett regelverk för det moderna arbetslivets utmaningar. Men som chef är det en del att hålla koll på. För den som inte tar ett strategiskt grepp med effektiva arbetssätt så kan det bli kostsamt extraarbete. Den här snabbkursen tar sin utgångspunkt i hur du kan använda de nya reglerna för att på ett smart sätt bli bättre som chef och bygga en starkare organisation. Vi går igenom regelverket för att sätta en gemensam kunskapsnivå (och redan där har vi börjat arbeta enligt reglerna!), vi går igenom samordningsvinster och sätt att integrera olika arbetsprocesser med varandra och tittar på konkreta tips och verktyg.

Föreläsning 2 timmar. 15 000 kr exkl moms. Kan byggas ut till en heldag på 7 timmar med interaktivt arbete runt den egna organisationen för 30 000 kr exkl moms. Vi kan rabattera mindre organisationer.

Kontakta oss på info@karlssonwiktorsson.se eller 08-508 805 50!

Sofia Karlsson och Pär Viktorsson Harrby är organisationskonsulter och utbildare med 30 års erfarenhet från över 100 olika verksamheter. Båda har erfarenhet från chefsjobb och av att utbilda i och utveckla normkritiskt likabehandlingsarbete.